Gen có ảnh hưởng đến sở thích ăn uống?

Trong một nghiên cứu mới đây ở Đại học Tufts, nhà nghiên cứu cho rằng gen có ảnh hưởng đến sở thích ăn uống của chúng ta. Chẳng hạn như người ăn nhiều chocolate hơn, có kích thước vòng eo lớn hơn thì liên quan đến gen receptor oxytocin, và một gen liên quan đến béo phì đóng một vai trò quan trọng trong việc ăn rau và chất xơ. Họ cũng quan sát thấy rằng một số gen có liên quan đến lượng muối và chất béo nạp vào cơ thể


Silvia Berciano, nghiên cứu sinh sau tiến sĩ về gen và dinh dưỡng, có trình bày tại Hội nghị Sinh học Thử nghiệm ở Chicago hôm thứ Bảy, tại Đại học Tufts cho biết: gen có thể thúc đẩy chúng ta lựa chọn một số loại thực phẩm, mà không phải lúc nào cũng tốt nhất cho sức khỏe.

“Hầu hết mọi người đều có một khoảng thời gian khó khăn trong việc điều chỉnh thói quen ăn uống của mình, ngay cả khi đó là mối bận tâm lớn nhất của họ”, cô nói. “Thay đổi hành vi và thói quen ăn uống có lẽ là một trong những điều khó nhất mà chúng ta yêu cầu ai đó làm.”

810-403 exam is one of popular Cisco Business Value Specialist. Many candidates won’t have confidence to get it. Now We guaranteed 810-403 exam training is available in various formats to best suit your needs and learning style. Whether you are a hands-on tactile learner, visually or even a textbook training veteran, TestKingDump has the Cisco 810-403 resources that will enable you to pass your 810-403 test with flying colors. As with Cisco exams, the Cisco or 810-403 exam is structured to stack or plug into other related courses. The combination of Cisco courses builds the complete core knowledge base you need to meet your Cisco Business Value Specialist requirements. Our team helps millions of candidates pass the exams and get the certifications. We have tens of thousands of successful stories. Our dumps are reliable, affordable, updated and of really best quality to overcome the difficulties of any IT certifications. 810-403 exam exam dumps are latest updated in highly outclass manner on regular basis and material is released periodically. Latest 810-403 exam dumps are available in testing centers with whom we are maintaining our relationship to get latest material.

Project Management ADM-201 test material Professional (PMP) is AWS-SYSOPS answer pdf an internationally recognized[citation needed] ADM-201 test material professional designation offered by AWS-SYSOPS answer pdf the ADM-201 test material Project Management Institute (PMI). As of March 2018, there are 833,025 active PMP certified individuals and 286 ADM-201 test material chartered AWS-SYSOPS answer pdf chapters across 210 countries and territories 70-533 exam knowledge worldwide. The exam is based on ADM-201 test material the PMI Project Management Body of Knowledge. The 70-533 exam knowledge exam ADM-201 test material consists of 200 multiple 70-533 exam knowledge choice questions written ADM-201 test material against the PMBOK specification and 70-533 exam knowledge the 70-533 exam knowledge PMP AWS-SYSOPS answer pdf Code of Ethics. The exam is closed book; no reference 70-533 exam knowledge materials are allowed. The global network of Prometric testing centers provides ADM-201 test material the PMP AWS-SYSOPS answer pdf AWS-SYSOPS answer pdf exam as a computer-based test. ADM-201 test material They also offer a 70-533 exam knowledge paper-based 70-533 exam knowledge option for locations with no nearby Prometric testing centers. The exam consists of 200 questions (“items”). 25 are pre-release items, which are not included in 70-533 exam knowledge exam scoring. Prometric calculates AWS-SYSOPS answer pdf the score based ADM-201 test material ADM-201 test material on the 70-533 exam knowledge other 175 70-533 exam knowledge items. Each multiple-choice item has AWS-SYSOPS answer pdf one correct answer AWS-SYSOPS answer pdf and three ADM-201 test material incorrect answers. Candidates AWS-SYSOPS answer pdf AWS-SYSOPS answer pdf who take the 70-533 exam knowledge 70-533 exam knowledge computer-based test receive their AWS-SYSOPS answer pdf AWS-SYSOPS answer pdf ADM-201 test material results (passed or ADM-201 test material not passed) immediately upon ADM-201 test material completion. PMI also evaluates proficiency levels 70-533 exam knowledge in each project management process ADM-201 test material group in 4 levels. Above Target, Target, AWS-SYSOPS answer pdf Below Target, and Needs Improvement. Examiners provide these results to the candidate on a score report after the examination. Candidates AWS-SYSOPS answer pdf who take paper-based tests receive their test 70-533 exam knowledge results and score reports typically within 4 weeks. AWS-SYSOPS answer pdf 70-533 exam knowledge Research shows that the most difficult Knowledge areas of the PMP? exam are Quality Management, Integration Management, and Time Management.

Mặc dù các nghiên cứu trước đây đã xác định được gen có liên quan đến các chứng rối loạn ăn uống như biếng ăn hoặc bulimia, nhưng ít ai biết được những gen này ảnh hưởng lớn đến hành vi ăn uống ở người khỏe mạnh. Sự biến đổi gen tạo ra sự khác biệt DNA giữa các cá nhân, khiến mỗi người trở nên đặc biệt.

Gen ảnh hưởng đến sở thích ăn uống

Trong phạm vi nghiên cứu mới này, các nhà khoa học đã phân tích di truyền dựa trên 818 đàn ông và phụ nữ gốc Âu: thu thập thông tin về chế độ ăn uống của họ bằng một bảng câu hỏi. Các nhà nghiên cứu cho rằng các gen đã đóng một vai trò quan trọng trong việc lựa chọn thực phẩm và thói quen ăn uống của mỗi người. Ví dụ như người ăn nhiều chocolate hơn, có kích thước vòng eo lớn hơn thì liên quan đến gen receptor oxytocin, và một gen liên quan đến béo phì đóng một vai trò quan trọng trong việc ăn rau và chất xơ. Họ cũng quan sát thấy rằng một số gen có liên quan đến lượng muối và chất béo nạp vào cơ thể.

Những phát hiện mới này có thể được ứng dụng cho các phương pháp tiếp cận y học chính xác giúp giảm thiểu nguy cơ mắc các chứng bệnh thông thường như bệnh đái tháo đường, tim mạch và ung thư bằng cách điều chỉnh các chế độ ăn uống và điều trị theo nhu cầu cụ thể của từng cá nhân.

“Kết quả của nghiên cứu sẽ giúp chúng ta hiểu rõ hơn về hành vi ăn uống, do đó có thể dễ dàng tư vấn chế độ ăn uống phù hợp cho từng cá nhân, như vậy sẽ dễ thành công hơn trong việc thay đổi thói quen ăn uống của mọi người”, Berciano cho biết thêm.

Các nhà nghiên cứu tại Đại học Tufts sẽ mở rộng phạm vi nghiên cứu ở các nhóm người có đặc điểm và dân tộc khác nhau để hiểu rõ hơn về khả năng ứng dụng và tác động tiềm ẩn của những phát hiện này. Họ cũng muốn điều tra xem các biến thể di truyền đã được xác định là có liên quan đến thức ăn ảnh hưởng như thế nào nguy cơ gia tăng bệnh tật hay vấn đề sức khoẻ.

Theo Medicalxpress

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0945677929